Arbetsintegration

En viktig del av vårt arbete i Sverige är även att aktivt hjälpa människor tillbaka in i arbetslivet och samhället. Syftet är att de som arbetar i våra samarbetsprojekt ska ha en meningsfull sysselsättning.

Arbetscenter, Sollentuna

Här tillverkas miljövänliga väskor av överblivna tyger som skänkts till oss på Emmaus Stockholm. Till Arbetscenter kommer personer som av olika anledningar behöver stöd för att komma ut på den öppna arbetsmarknaden. De har kanske varit arbetslösa, sjukskrivna eller är nyanlända i Sverige. De får möjlighet till meningsfull arbetsträning och de som inte har svenska som modersmål kan samtidigt öva sin svenska. Målet är att alla som kommer till arbetscentret ska komma ut i ett jobb, praktik eller studier i framtiden. Väskorna som tillverkas säljs i Emmaus Stockholms två butiker på Peter Myndes Backe 8 vid Slussen. Väskorna fungerar även som ett miljövänligt alternativ till plastpåsar. Arbetscenter är en del av arbetsmarknadsenheten i Sollentuna Kommun.

Arbetscentret ligger på Turebergsvägen 1b och har öppet hus tisdagar och torsdagar klockan 13-15.

På arbetscentret i Sollentuna syr deltagarna väskor av överblivna tyger som skänkts till oss.

 

Daglig verksamhet, Skarpnäck 

Förutom våra två butiker på Södermalm driver Emmaus Stockholm en daglig verksamhet i Skarpnäck. Den driver vi tillsammans med Attendo LSS AB, på uppdrag av Stockholm stad. I den dagliga verksamheten arbetar vuxna med funktionsvariationer med sorteringsverksamhet och insamling och de driver också en klädbutik. Denna dagliga verksamhet är ett viktigt arbete på hemmaplan. Sedan samarbetet startade har ett engagemang för organisationens internationella arbete ingått som en värdefull faktor för deltagarna.

Vår butik i Skarpnäck:
Skarpnäcks Allé 60
Tel: 08-508 174 35
Butiken tar endast emot kortbetalning

Öppettider:

mån

tis

ons

tors

13.00-15.00

9.30-11.30 + 13.00-18.00

13.00-15.00

13.00-15.00

OBS! Butiken håller stängt under maj och i början av juni